Nederlandstalige gecertificeerde begeleiders

Alle onderstaande Nederlandstalige begeleiders hebben het certificeringstraject doorlopen dat door Byron Katie is opgezet. Dat betekent dat ze aan meerdere 9-daagse Schools hebben deelgenomen en dat ze daarnaast een intensief traject hebben doorlopen, bestaande uit workshops, e-cursussen, 160 uur 1-op-1 Work en 115 uur dienstverlening op de Helpline. Hun accreditatie dient elke twee jaar te worden verlengd. Dat kan alleen wanneer ze zich blijven bijscholen. 

Alle gecertificeerde begeleiders hebben zich akkoord verklaard met de Ethische Code en zij werken op basis van de uitgangspunten voor begeleiders.

“Ik nodig je uit om contact met hen op te nemen en jezelf de ervaring te geven die heel goed de meest bevrijdende van je leven zou kunnen zijn.” — Byron Katie 

Aafke Heuvink
Aafke Heuvink
Lees meer
The Work is voor mij een instrument dat op een zachtaardige maar resolute manier door stress en oud littekenweefsel heen snijdt. Sinds ik The Work ken durf ik mijn ‘negatieve’ gedachten en emoties te verwelkomen, en hoef ik er niet langer tegen te vechten. De vier vragen en omkeringen voeren me terug naar mijn ware natuur en herstellen de verbinding tussen hoofd en hart. Daardoor ontstaat er compassie, zowel voor mezelf als voor anderen. 

Door The Work ben ik gaan  zien dat ik mijn omstandigheden niet hoef te modelleren of naar mijn hand hoef te zetten om gelukkig te kunnen zijn. Ik hoef niet langer perfect te zijn, om onvoorwaardelijk van mezelf en van anderen te kunnen houden. Er is een einde gekomen aan het eindeloze zelf-verbeter-project. 

Ik heb er altijd veel tijd in gestoken om anderen te laten begrijpen waarom ik me boos of gekwetst voelde, zodat ze zich in het vervolg anders tegenover me zouden gaan gedragen. Door The Work heb ik geleerd hoe ik verantwoordelijkheid kan nemen voor mijn eigen gedachten en gevoelens, inclusief het aangeven van grenzen. Gelijk willen hebben, het gevoel slachtoffer te zijn of te weten hoe het in de wereld en tussen de mensen zou moeten gaan, hebben plaatsgemaakt voor nieuwsgierigheid en voor een gevoel van dankbaarheid. Ik ben een betere luisteraar geworden en handel steeds meer vanuit innerlijke helderheid.   

In Amsterdam heb ik een eigen praktijk, waar ik individuele sessies, parensessies, jaartrainingen en workshops aanbied. Ook bied ik workshops aan op locatie. Verder werk ik via Skype, Zoom en de telefoon. 

In Frankrijk bied ik weekenden en workshopweken aan. Ook kun je in Frankrijk op individuele basis of met twee of meer mensen verblijven om aan specifieke issues te werken.  

 Aafke Heuvink, Amsterdam 

www.living-heart.nl en www.aucoeurdusilence.fr 

 

06 – 218 70 535 

Danielle van Ameijde
Danielle van Ameijde
Lees meer
In The Work heb ik een manier gevonden om geleidelijk en op een vriendelijke manier mijn gevecht tegen alles en iedereen en vooral tegen mezelf en de realiteit, te beëindigen. Ik vereenzelvig me niet meer automatisch met stressvolle gedachten. Rigide gedachtepatronen zijn door het doen van The Work doorbroken. Hierdoor ervaar ik meer ruimte en rust in mezelf. 

The Work betekent voor mij: ‘wie ben ik zonder mijn conditioneringen, oordelen, aannames en overtuigingen’. Wie ben ik zonder de realiteit onder te verdelen in ‘goed’ versus ‘kwaad’, ‘voor’ en/of ‘tegen’ mij. De vier vragen van The Work geven mij inzicht in hoe mijn denken en mijn ego soms spelletjes met mij kunnen spelen, gericht op controle, zekerheid en veiligheid. Met behulp van The Work navigeer ik met vertrouwen door moeilijke situaties en omstandigheden in mijn persoonlijk leven en in werksituaties. 

Ik heb talloze stressvolle gedachten onderzocht rondom thema’s als rouw, eindigheid van vriendschappen, relatieproblemen, verslavingen en ziekte. Naast allerlei andere mogelijke thema’s zijn dit de hoofdonderwerpen waarin ik anderen zowel privé als professioneel begeleid.  

Ik begeleid individuen en groepen (persoonlijk of via Skype) en ik train kandidaten in de officiële opleiding tot gecertificeerd begeleider in The Work van Byron Katie.  

Danielle van Ameijde, Amsterdam 

info@daniellevanameijde.nl 

www.livingturnaround.nl

06 – 14 42 13 20 

Hannah van der Wouw
Hannah van der Wouw
Lees meer
Op mijn 28e  heb ik 3 maanden intensieve spirituele ervaringen gehad. Ik kreeg een kijkje achter de schermen van het ego en ontdekte dat je als mens kunt leven zonder een enkel probleem en zonder verdediging. Geen oordelen nodig. Zo eerlijk, vriendelijk en zinnig. Het lampje ging echter ook weer uit. Terug naar verdediging, problemen, wantrouwen, innerlijk verward en verdeeld. Ik werd een zoeker op zoek naar wat ik gezien had. The Work brengt me daar het meest dichtbij.   

Ik heb therapeutische opleidingen gedaan (Aumm Instituut, innerlijk kindwerk) en Advaita leraren bezocht. Allemaal prachtig, maar The Work zette echt zoden aan de dijk voor mij. Dat gaat voor mij over authenticiteit, mijn waarheid durven spreken zonder de ander aan te vallen, balans in contact met de ander. De sfeer in de opleiding bij Byron Katie ademt die niet-verdedigende vriendelijkheid zonder je eigen waarheid op te geven. Dat heb ik geleerd ondersteund door The Work. Net zoals ik het in die spirituele ervaringen heb mogen ervaren.  

Ik heb ook geleerd om niet van de ander te verwachten dat die ‘verder’ moet zijn, of dat er iets bepaalds tevoorschijn moet komen. Vind ik dat wel, dan heb ik The Work te doen. Dat is de sfeer waarin ik werk.  

 Ik heb al veel workshops en zomerweken gegeven. Ik wil jou vooral leren hoe je zelf goed kunt ‘worken’. Ik wil mensen graag helpen om hun authenticiteit te ontwikkelen en te behouden. Ik ben ervaren in vermoeidheidsziekte, premenstrueel syndroom, kanker en burn-out (allemaal zelf gehad).  The Work heeft me enorm geholpen om die ziektes te doorleven en een plaats te geven. 

Hannah van der Wouw 

www.de4vragen.com 

Lakshmi Chayapathi
Lakshmi Chayapathi
Lees meer

Ik ben opgegroeid in India, heb in Engeland en Australië gewoond en ben nu in België gevestigd. Ik ben een mama van drie kinderen en heb gewerkt in de milieusector.

 

Toen mijn vader kanker kreeg en kort daarna stierf, stortte mijn wereld langzaam in.

In 2010 hielp een vriend me The Work te doen op de gedachten over de dood van mijn vader, en het effect was verbluffend. In plaats van het gewicht en verdriet, was er licht en liefde, en kon ik de vrede herontdekken.

 

Omdat ik van nature sceptisch was, probeerde ik The Work bij andere stressvolle situaties. Het deed me inzien dat lijden optioneel is, zoals Byron Katie zegt. The Work doen heeft mijn relaties met anderen, mezelf en de wereld veranderd. Wanneer er iets stressvols opduikt, kan ik het verwelkomen met vragen en omkeringen en met het tegenovergestelde van stress leven.

 

Ik deel graag The Work met iedereen die geïnteresseerd is. Ik heb persoonlijke ervaring met zaken als rouw en verlies, conflicten op het werk, ouderschap, leerproblemen, pesten, angst om in het openbaar op te treden en chronische pijn.

 

Ik werk met zowel kinderen als volwassenen, één-op-één en in workshops, zowel persoonlijk als online.

 

Websitehttps://nl.lotusself-inquiry.com/

Email: 

Jasmijn Koelink
Jasmijn Koelink
Lees meer

Jasmijn Koelink – opgeleid als sociaal- en organisatiepsychologe – is een Yoga Alliance® erkende yogadocente. Ze geeft al jaren wekelijkse lessen, workshops, retraites en doceert in yoga docentenopleidingen. Jasmijn is een gecertificeerd facilitator van The Work© van Byron Katie. Ze integreert The Work ook in haar bestaande expertise.

 

“In 2014 maakte ik kennis met The Work, na wat voelt als een leven lang worstelen met gedachten als ‘Ik ben niet goed genoeg’, ‘Ik ben niet interessant genoeg’ of ‘Ze begrijpen mij niet’. Ik maakte me altijd zorgen over wat anderen van me dachten, hoe ze me zagen. En door The Work te doen, misschien wel voor de eerste keer in mijn leven, realiseerde ik me hoeveel deze gedachten me uitputte.

 

Ik zie The Work als een yoga beoefening voor mijn geest. Ik merk de neigingen van mijn geest op en hoe ze mij klein en gevangenhouden in oude denkpatronen en beschermingsmechanismen. Ik bevraag mijn stressvolle gedachten vrij, en mijn lichaam volgt. Voor mij dé manier waarop ik yoga van de mat in mijn dagelijks leven breng – die ik steeds meer als vriendelijker, levendiger en vrijer ervaar.

 

The Work voelde voor mij dus als de ontbrekende schakel. Een flexibele geest in een flexibel lichaam. Door yoga herken ik stress in mijn lichaam en The Work leert mij dat er altijd een specifieke gedachte is die deze stress veroorzaakt. Ik ervaar steeds beter hoe lichaam en geest met elkaar verband houden. Deze twee beoefeningen fascineren en inspireren me – en dat deel ik graag met jou”.

 

Jasmijn biedt live en online sessies aan, individueel als ook voor koppels en groepen. Je kunt op elk moment gebruik maken van haar begeleiding.

 

Jasmijn Koelink

Zeist

06-46228412

 

https://jasmijnkoelink.com/

 

Margreet van Persie
Margreet van Persie
Lees meer
Sinds een jaar of tien is regelmatig The Work doen onderdeel van mijn leven. Grote en kleine ergernissen, irritaties en angst zijn voor mij signalen om The Work te doen. Niet om deze emoties weg te werken, maar om de gedachten(patronen) te onderzoeken van waaruit ze ontstaan. In mijn ervaring verschuift er dan geleidelijk iets waardoor mijn manier van kijken en denken verandert. Met als effect helderheid, openheid en creativiteit.  

The Work betekent voor mij ‘wie ik ben zonder mijn verhaal’. Door The Work te doen is er tot mijn vreugde een einde gekomen aan de jarenlange verhalen waarin ik me in therapie had bekwaamd en die ik bij voortduring aan mezelf en anderen vertelde. 

The Work kan direct nieuwe inzichten opleveren. Deze inzichten in je dagelijks leven in praktijk brengen is in mijn ervaring geen ‘quick fix’. Het leven biedt steeds opnieuw uitdagingen in de vorm van gebeurtenissen, situaties en relaties. Die helpen je om te zien wie je bent op een bepaald moment. Je leren verhouden tot jezelf, tot anderen, tot de wereld, tot het leven en tot de dood, zonder afkeuring en zonder goedkeuring, daarover gaat voor mij het lange proces dat The Work óók is. Ik vat dit samen als ‘levenskunst’. 

Vanuit mijn achtergrond en ervaring in communicatie, management en organisatie-ontwikkeling ben ik werkzaam als coach voor individuen en teams in organisaties. Je in veerkracht leren verhouden tot een ‘imperfecte’ werk- en/of levensrealiteit is mijn specialisme. Daarbij zijn vele thema’s welkom, zoals (werk)relaties, samenwerking, stress, loopbaan, conflictoplossing. Daarnaast train ik coaches en andere professionele begeleiders in The Work; een unieke werkwijze die – bij juiste toepassing – de begeleider behoedt voor projecties en tegenoverdracht. 

Margreet van Persie, Nunspeet
www.odissea.nl
06 – 21 56 47 83 

Marianne Blokvoort
Marianne Blokvoort
Lees meer
In 2005 leerde ik The Work van Byron Katie kennen. Een grote ommezwaai in mijn leven. Tot die tijd was ik gewend mijn emoties te onderdrukken, ze te ervaren als pijnlijk en als iets wat moest worden weggewerkt. Door The Work heb ik geleerd dat emoties juist een signaal zijn die me leiden naar mijn gedachtestromen. Ik ontdekte dat mijn gedachten geen feiten zijn, maar interpretaties van de realiteit. En dat door The Work te doen er ruimte ontstaat; dat ik kan zien dat alles wat ik in de buitenwereld zie een projectie is van mijn eigen binnenwereld.    

The Work heeft mij ruimte gegeven, compassie, het veel minder nodig hebben de wereld te verdelen in ‘goed’ en ‘fout’. Er hoeft niets meer te worden ‘weggewerkt’ of ‘verbeterd’. The Work biedt me de mogelijkheid een ‘ruimte’ reis in mijn gedachten te maken, en te ontdekken hoeveel meer er is dan het ‘olifantenpaadje’ dat mijn hersenen geneigd zijn te nemen. Het heeft me geleerd me te verbinden met mezelf en van daaruit met anderen. Vanuit openheid en nieuwsgierigheid, vanuit ‘niet weten’ en met een open hart kijken en onderzoeken.  

Ik ben opgeleid als human resources professional en heb jarenlang binnen organisaties gewerkt als HR manager. Sinds ruim 10 jaar werk ik als coach voor zowel teams als individuele medewerkers binnen organisaties. Bovendien ben ik werkzaam als opleider van coaches in The Work; het belangrijkste hierbij vind ik dat de coaches leren herkennen op welk moment ze hun helderheid verliezen door de eigen projecties. 

Marianne Blokvoort, Amsterdam 

www.coachtocoach.nl  

telefoon: 06 – 21 44 97 98  

Marianne van der Meer
Marianne van der Meer
Lees meer
‘Vertrouwen’ is voor mij het centrale woord dat bij The Work past. Het vertrouwen dat je de antwoorden en voorbeelden die voor jouw proces essentieel zijn, al in je hebt. 

Ik schep graag de voorwaarden die het mogelijk maken om met The Work een probleem te verhelderen en bij de wortel aan te pakken.  

 Bij een van de eerste door mij ingevulde werkbladen van The Work ervoer ik erkenning voor mijn situatie. Het werkblad en de vragen boden me een veilige ruimte om voorbij stagnatie, controle en angstige onzekerheid te onderzoeken wie ik was en wie ik kon zijn met post-whiplash na een auto-ongeluk. The Work vormde mijn leidraad voor een persoonlijk hersteltraject.   

Door me in relatiegerichte therapieën te scholen verbreedde ik mijn professionele basis. Zoals ik vroeger met plezier in verschillende typen van onderwijs werkte, ervaar ik dat degene die nu voor me staat, mijn ideale deelnemer is.   

Ik houd van diversiteit in deelnemers en de wisselende zwaarte van thema’s en bied The Work in verschillende vormen aan, zoals: individuele sessies (persoonlijk of via Skype), workshops ‘Helder Denken’ waarin je met een eigen issue aan de slag gaat, of een cursus rond de basisprincipes van The Work. Daarnaast bied ik supervisie en coaching gericht op herstel.  

Welke vorm past bij jou voor stressreductie in privé en professie? 

Marianne L. van der Meer, Doetinchem 

www.contextueelwerk.nl/the-work.html 

06 – 40 16 30 47 

Marijke Tops
Marijke Tops
Lees meer

Als kind was ik altijd op zoek naar antwoorden op vragen die ik niet eens kende. Ik geloofde dat het leven geheimen voor me achterhield en ik was vastberaden uit te vinden welke deze waren. Hierdoor en door traumatische gebeurtenissen in mijn jonge jaren, zoals seksueel misbruik, groeide ik op als een ongelukkig kind. Als puber deed ik alles om erbij te horen en ik verloor mezelf in seksuele contacten en drugs.

Gelukkig kwam ik er snel achter dat de buitenwereld mij niet het geluk zou brengen waar ik zo naar verlangde. Hierna volgde een lange zoektocht naar vrede in mijn twintiger jaren: meditatie, Ki-Aikido, familieopstellingen, Een Cursus in Wonderen, Reiki, yoga, mindfulness, Biodanza, ecstatic dance, automatisch schrijven (journaling), breath work, allerlei soorten therapieën, lezen/luisteren naar Eckhart Tolle, Mooji en vele anderen.

Nadat ik in 2014 The Work van Byron Katie vond, veranderde mijn leven volledig. Door mijn stressvolle gedachten te bevragen, kwam ik in een nieuwe realiteit terecht: waar ik me eerst depressief voelde, was ik nu in vrede. Door het doen van The Work heb ik een diep vertrouwen gekregen: vertrouwen dat alles vóór mij gebeurt en niet tegen mij. En het belangrijkste, dat ik een hulpmiddel heb om met alles om te kunnen gaan.

Ik ben beschikbaar voor 1-op-1 sessies, zowel op locatie als online. Ik bied ook workshops aan, zowel op locatie als online. Ik zou het fantastisch vinden jou te ontmoeten!

Marijke Tops

www.unravelthemind.nl

Monique Dankers
Monique Dankers
Lees meer
Door dagelijks The Work te doen ontdek ik steeds weer dat het niet de omstandigheden waren, die me dwars zaten. Het komt door mijn eigen gedachten over die situatie als ik me ongelukkig voel. Die gedachten die me ongelukkig maakten, blijken op een dieper niveau van weten niet waar te zijn. Door het intensieve proces van The Work heb ik deze stressvolle programmeringen op een diep niveau kunnen ontzenuwen: wat ik dacht te zien, bleek niet waar te zijn. Wat een opluchting!  

Na een leven lang lezen van inspirerende boeken, volgen van intensieve workshops en zoeken naar de meest effectieve methode om mezelf gelukkig te maken, is The Work van Byron Katie sinds het volgen van het certificeringprogramma mijn absolute favoriet.
Daarom begeleid ik graag degenen die ook hun stressvolle programmering willen ontzenuwen. Wat je ook maar hindert kan het startpunt van een avontuurlijke ontdekkingsreis met The Work zijn. Door verder te gaan met onderliggende gedachten waarvan je je waarschijnlijk eerst niet eens bewust was, komen we steeds dichter bij je kern.

Daarnaast is droomanalyse met The Work mijn specialiteit. Ik heb er ook een boek over geschreven. Door The Work op onze nachtelijke belevenissen te doen, krijgen we het beste van het beste: we kunnen ‘worken’ met wat ons onderbewuste als belangrijk thema aanreikt. En dankzij The Work kunnen we de lessen uit onze droom beter doorzien en in praktijk brengen.  

Monique Dankers, Vorden 

www.yessence.nl 

 

Jeannette Akse
Jeannette Akse
Lees meer

Jeannette Akse, – Effortless coach, NLP-Master, en sinds 2014 als coach/trainer verbonden met 365 dagen succesvol. Tevens docent aan het voortgezet onderwijs, waar ze ook persoonlijke ontwikkeling doceert aan haar leerlingen. Sinds 2021 gecertificeerd facilitator van The Work©.

 

In 2015, op een dieptepunt in mijn leven ontdekte ik The Work©. Net moeder, in een burn-out, herkende ik mijzelf en in het bijzonder de extreme woede in mij niet meer. Door The Work© ontmoette en ik mijn grootste angsten, verdriet, depressie, angst, ziekte en dood. Mijn weg naar binnen. Hierdoor ervaarde ik minder stress, werd minder geleid door belemmerende overtuigingen, ervaarde helderheid en vooral meer liefde. Bewust Zijn. Het gaf me invloed op mijn leven en mijn geluk.

 

Jeannette van – Free-your mind Academy- geeft jaartrainingen The Work©, workshops, retraites en is individueel coach op een prachtige plek midden in de natuur in een voedselbos. 

Ook online coaching is mogelijk. 

“Ik voel me vrij, licht, verbonden en thuis in mezelf en dit gun ik iedereen.”

Ik nodig je graag uit voor een vrijblijvende kennismaking.” 

 

Jeannette Groeneveld-Akse

Den ilp

06-22978633

 

www.free-yourmind.nl

Sandra Yosefhassidim-Koopman
Sandra Yosefhassidim-Koopman
Lees meer
Vanaf het moment dat ik Katie’s boek “Loving What Is” had gelezen, in 2008, is The Work mijn grote passie geworden. Ik kan niet zeggen dat ik voor de Work een ongelukkig mens was-integendeel!-maar de Work heeft mijn ervaring van het leven zo verrijkt en er zo’n onbeschrijfelijke dimensie aan gegeven dat ik het als een keerpunt ben gaan zien.
Mijn eerste School for the Work bezocht ik in 2009, waarna al snel vier andere Schools volgden. In 2013 raakte ik gecertificeerd, wat inhoudt dat ik de opleiding voor gecertificeerde begeleider met succes had volbracht-maar nooit voltooid!-want ook na certificatie worden begeleiders terecht verzocht actief te blijven zowel als student als practitioner van de Work.
De Work is voor mij een deel van mijn dagelijkse routine, net als eten en slapen. Het helpt me thuis, in mijn relaties met huisgenoten. Het helpt me met mijn onzekerheden in sociale kringen. Het helpt me mezelf duidelijk te verwoorden als ik voor een publiek sta. Het helpt met mijn angsten in tijden van ziekte of andere moeilijke situaties die deel zijn van mijn leven of van dat van mijn naasten. Het helpt me ook met frustraties over politieke ontwikkelingen. De Work heeft ook grote invloed op hoe ik functioneer in mijn baan in het onderwijs. De omgang met mijn leerlingen en collega’s loopt zoveel soepeler als ik de Work heb gedaan. Het heeft mij ook enorm geholpen met het opzetten van een nieuw keuzevak, Diplomatie en Internationale Communicatie, wat gebaseerd is op experienteel leren en veel van de Work spirit in zich draagt.
Dankzij de Work heb ik een plek om “thuis” te komen zonder dat dat van iemand of iets anders af hoeft te hangen. Het duurt soms wel even voor ik dat door heb (4 vragen en een paar omkeringen), maar zodra die doorbraak komt en de mist is opgehelderd, geeft dat besef me niet alleen heel veel kracht, het verlost ook mijn naasten van de verantwoordelijkheid voor mijn geluk!
Buiten mijn eigen Work, begeleid ik mensen in mijn nabije en ook niet zo nabije omgeving, in f2f sessies, via Skype, op mijn school, en soms ook in workshops bij mij thuis. Onderwerpen waar ik veel Work ervaring heb opgedaan zijn ouderschap-vooral van tieners-, relaties, onderwijs, verslavingen, seksueel misbruik en politieke of “wereldse ”kwesties.
Al woon en werk ik in Israël, graag doe ik de Work met je in het Nederlands. Dat kan bijvoorbeeld per Skype. Je kunt me bereiken per email: of per WhatsApp: +972546946661