4 juli 2019: Byron Katie in Amsterdam

 

 

Op donderdag 4 juli aanstaande komt Byron Katie weer naar Amsterdam.
Daar biedt ze van 10.00 tot 17.00 uur een dagworkshop aan. Klik hier voor meer info en voor het kopen van een kaartje (€100,00).
Info:

 

Het adres:
DeLaMar Theatre
Wim Sonneveld Hall
402, Marnixstraat
1017 PL Amsterdam, Nederland

 

Wanneer Byron Katie op het podium verschijnt en begint te praten, gebeurt er vaak iets bijzonders. De manier waarop ze naar de wereld kijkt, is anders dan die van de meesten van ons. Haar begeleiding bij de vier vragen en de inzichten die ze deelt, werken in veel gevallen verhelderend. Er kan zo’n diep inzicht ontstaan in hoe iemand de situatie tot dan heeft ervaren, dat verandering zich als vanzelf ontvouwt. En hoe lastig het besproken onderwerp ook mag zijn, er kan vaak gelachen worden.
Tijdens zo’n dagworkshop in het DeLaMar Theater doet ze The Work met een aantal aanwezigen en beantwoordt ze diverse vragen. Ze begeleidt zowel mensen die ervaring met The Work hebben als ook mensen voor wie The Work helemaal nieuw is.

 

In het begin van de jaren negentig bood Byron Katie huiskamerbijeenkomsten aan, waaraan rond de twintig mensen deelnamen. Tegenwoordig komen er meer dan 900 mensen naar een avond met Katie in het DeLaMar Theater.
De kracht van The Work schuilt in het beantwoorden van de vier vragen, vanuit een concrete situatie en in een meditatieve stilte. Dat laat Katie op deze bijeenkomsten zien. De toeschouwers kunnen zich identificeren met wat aan bod komt. Er zijn immers geen nieuwe gedachten. Meestal voelen we ons op een of andere wijze verwant met de stressvolle gedachten van anderen. “Hij doet het verkeerd, zij waardeert mij niet, hij had mij niet mogen verlaten, zij zou van mij moeten houden, zij maakt mij kwaad want ze doet niet wat ik zeg, er is iets mis met mij, ik kan het niet, hij probeert mij te controleren, ik wil dat zij mij respecteert, hij moet kalmeren, zij moet mij vertrouwen…” Het zijn gedachten die we allemaal wel eens hebben gehad, en die met behulp van The Work onderzocht kunnen worden.

 

Het is de missie van Byron Katie zoveel mogelijk mensen in aanraking te laten komen met The Work. Naast Amsterdam, kan het publiek haar ook meemaken in Stockholm (6 en 7 juli) en in Keulen (10 juli).

 

Kaartjes zijn alleen verkrijgbaar via bovenstaande link.